STRATEGIE EXECUTIE LEZINGEN

TOONAANGEVENDE KENNIS OVER STRATEGIE EN EXECUTIE


Strataegos Consulting verzorgt presentaties, lezingen en speeches over strategie executie. De strategie executie lezingen worden gegeven door Dr. Arnoud van der Maas – oprichter en eigenaar van Strataegos Consulting. Arnoud is gepromoveerd in strategie executie aan Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. Rotterdam School of Management behoort tot de top 5 business schools in Europa. Door zijn wetenschappelijk onderzoek naar strategie executie en zijn strategie consulting ervaring is hij een internationaal expert in strategie executie. De lezingen zijn gebaseerd op zijn promotieonderzoek naar strategie executie.


STRATEGIE EXECUTIE ALS CONCURRENTIEVOORDEEL

Het vermogen om strategie snel en effectief te ontwikkelingen en uit te voeren is cruciaal voor iedere organisatie. Om te overleven moeten organisaties hun strategieën voortdurend aanpassen aan de continue veranderende omgeving. Zelfs de beste strategieën hebben echter pas waarde indien succesvol uitgevoerd. Ondanks het grote strategische belang slagen de meeste organisaties niet in strategie executie. Uit vele onderzoeken blijkt dat de meeste strategie implementaties mislukken. Strategie executie blijft door haar hoge faalkans en complexiteit een blijvende uitdaging voor managers en bestuurders. Volgens recent onderzoek is strategie executie momenteel de belangrijkste uitdaging voor bestuurders en managers wereldwijd.

LEER HET STRATEGIE EXECUTIE MODEL

De strategie executie lezingen van Dr. Arnoud van der Maas geven bestuurders en managers inzicht in dit complexe en belangrijke probleem. In zijn lezingen presenteert hij het Strategie Executie Model – een uitgebreid strategisch management model dat managers en bestuurders in staat stelt om een van de belangrijkste management uitdagingen te overwinnen – succesvolle strategie executie. Het model kent 18 succesfactoren die zijn gegroepeerd in de vijf bouwstenen van succesvolle strategie executie. Deze vijf bouwstenen zijn de strategie, de executie van de strategie, de organisatie, de mensen die de strategie moeten uitvoeren en de systemen die nodig zijn om de executie te ondersteunen.


BELANGRIJKSTE LEZINGEN

LEZINGEN IN STRATEGIE EN STRATEGIE EXECUTIE

STRATAEGOS CONSULTING BUREAUPRESENTATIE
STRATAEGOS CONSULTING BUREAUPRESENTATIE

Strataegos Consulting is een advies en onderzoeksbureau gespecialiseerd in strategie consulting, strategieontwikkeling, strategie executie en strategie control. Strataegos helpt organisaties bij het ontwikkelen en uitvoeren van innovatieve strategieën die hen in staat stellen om duurzame waarde te creëren voor klanten, medewerkers en maatschappij. Strataegos verzorgt lezingen, verricht onderzoek en publiceert in strategie en executie.

Lees meer
SUCCESVOLLE STRATEGIE IMPLEMENTATIE
SUCCESVOLLE STRATEGIE IMPLEMENTATIE

Zelfs de beste strategieën hebben pas waarde indien succesvol uitgevoerd. De meeste strategie implementaties mislukken echter. Deze presentatie presenteert het Strategie Implementatie Framework. Het raamwerk bevat 18 succesfactoren gerelateerd aan de inhoud, het proces en de context van een strategie implementatie. Het raamwerk geeft managers en bestuurders inzicht in dit complexe en ongrijpbare fenomeen.

Lees meer
PROEFSCHRIFT STRATEGIE IMPLEMENTATIE
PROEFSCHRIFT STRATEGIE IMPLEMENTATIE

Strategie implementatie is van groot belang voor iedere organisatie. Goed geformuleerde strategieën en beleid leiden alleen tot succesvolle resultaten indien succesvol uitgevoerd. Dit proefschrift onderzoekt het succes en falen van strategie implementatie binnen publieke en private organisaties. Uit dit onderzoek kwamen 24 succes factoren naar voren welke zijn samengebracht in een praktisch model voor strategie implementatie.

Lees meer

STRATEGIE IMPLEMENTATIE SUCCESFACTOREN
STRATEGIE IMPLEMENTATIE SUCCESFACTOREN

In deze presentatie presenteren wij de Strategie Implementatie Agenda met acht succes factoren voor succesvolle strategie executie. De succesfactoren bieden bestuurders en managers handreikingen, inzichten en goede praktijken om hun strategieën succesvol ten uitvoer te brengen in hun organisatie.

Lees meer
EXCELLENTE STRATEGIE EXECUTIE
EXCELLENTE STRATEGIE EXECUTIE

In deze presentatie presenteren wij het strategie executie model met de vijf bouwstenen voor succesvolle strategie executie: de strategie, de executie van de strategie, de organisatie, de mensen die de strategie moeten uitvoeren en de systemen die nodig zijn om de executie te ondersteunen.

Lees meer
DE AFDELING STRATEGIE MANAGEMENT
DE AFDELING STRATEGIE MANAGEMENT

Veel organisaties hebben geen effectief strategie management process waarmee ze hun strategie kunnen vertalen in concrete resultaten. De afdeling Strategie Management is verantwoordelijk is voor het integraal managen van strategie ontwikkeling, strategie executie en strategie control.

Lees meer